Τρι, 23 Απρ 2019
Αρχική  > Δήμοι

Μαραθώνας: Τι λέει ο πρώην δήμαρχος για το "σκάνδαλο" που ...αποκάλυψε ο Ηλίας Ψινάκης

14/9/2014

«Εγώ δεν πέφτω στο παιχνίδι των εντυπώσεων, γιατί οι εντυπώσεις αν δεν έχουν ουσία δεν έχουν και διάρκεια. Είναι πολύ σύντομο το διάστημα που θα φανούν όλα. Θέλω να δεσμευτείτε ότι εφόσον λείπει έστω και ένα ευρώ, υποθετικά μιλώντας, να μας το δώσετε πίσω. Θα γίνουν κανονικοί έλεγχοι κρατικοί, ελεγκτικοί μηχανισμοί, γιατί εμείς άκρη δεν βγάλαμε» υπογράμμισε ο Ηλίας Ψινάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα.

«Αυτός ο ψίθυρος είναι άνευ λόγου και αιτίας για συγκεκριμένους λόγους. Γιατί ακόμα και ως πραγματικό γεγονός που είναι απίστευτο και απίθανο, ότι ανεβάζει οιοσδήποτε στο σκληρό δίσκο ταυτόχρονα περνάει στον κεντρικό server του δήμου, και γίνεται εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον, διαρκές back – up με δική μου εντολή» δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λουίζος.

Μήπως τελικά έχει γίνει πολύς θόρυβος για το τίποτα; Μήπως τα πράγματα είναι πιο απλά όπως εξηγεί ο πρωήν δήμαρχος;

« 1) Ο κάθε υπάλληλος χειριστής υπολογιστή έχει το δικό του μοναδικό κωδικό πρόσβασης που γνωρίζει μόνο ο ίδιος και συνεπώς είναι πανεύκολο να βρεθεί οιαδήποτε παρέμβαση.

2) Κάθε τι που καταγράφεται στο σκληρό δίσκο οιουδήποτε υπολογιστή του Δήμου καταγράφεται ταυτόχρονα και στον κεντρικό σέρβερ, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης.

3) Για να διασφαλιστεί και η πλήρης ασφάλεια του σέρβερ από οιαδήποτε εξωγενή ενέργεια, με προσωπική μου εντολή, γίνεται συνεχώς back up στα αρχεία του Δήμου.

4) Οιαδήποτε απόφαση που είναι καταχωρημένη ηλεκτρονικά είναι καταγεγραμμένη με αριθμό πρωτοκόλλου στα αρχεία του Δήμου.

5) Το σημαντικότερο δε, οιαδήποτε πληροφορία οικονομικού περιεχομένου καταγράφεται ταυτόχρονα και υποχρεωτικά στη "Διαύγεια" του Υπουργείου Εσωτερικών.

α) Εάν λείπει έστω και ένα ευρώ, δημόσιο χρήμα, από τον Δήμο Μαραθώνος την αποκλειστική και μοναδική ευθύνη μέχρι την 31η Αυγούστου 2014 φέρω εγώ προσωπικά και ουδείς άλλος.
β) Την 1η Ιανουαρίου του 2011, οι συνεργάτες μου και εγώ, παραλάβαμε τον πλέον χρεωμένο Δήμο της χώρας. Ο ισολογισμός έναρξης εμφανίζει γνωστή μαύρη τρύπα 45 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 μετά από τιτάνια προσπάθεια παρέδωσα στη νέα Δημοτική Αρχή, ευχόμενος καλή επιτυχία, έναν από τους υγιέστερους Δήμους της χώρας. Με μηδενικές υποχρεώσεις προς τρίτους και σημαντικές καταθέσεις σε τράπεζες της περιοχής μας. Αναλυτικά στοιχεία στη διάθεση οιουδήποτε, τα οποία και ασφαλώς με αίτησή του μπορεί να παραλάβει και από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Ιορδάνης Λουίζος
πρώην Δήμαρχος Μαραθώνος»