e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Πύργος-Σε «τεντωμένο σχοινί» για τα απορρίμματα

3/12/2013
Σε «τεντωμένο σχοινί» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο δήμος του Πύργου, που πρoσπαθεί να βρει λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του, τη στιγμή που οι τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» την πόλη του Πύργου, αλλά και τα χωριά.
Και χθες το πρωί, οι συσκέψεις και συζητήσεις μεταξύ του δημάρχου Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου, με τους αντιδημάρχους του, είχαν ως βασικό θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της πόλης και των χωριών, μία κατάσταση που πλέον έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και συνεχή παράπονα από κατοίκους, αλλά και συλλόγους, που ζητούν από τη δημοτική αρχή να βρει λύση στο πρόβλημα.

Περιμένει την Κ.Υ.Α.

Η δημοτική αρχή Πύργου, ύστερα από το έγγραφο αίτημά της προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, την περασμένη Παρασκευή, βρίσκεται εν αναμονή της Κ.Υ.Α. που θα της επιτρέψει τη μεταφορά και απόθεση των απορριμμάτων σε άλλο ΧΑΔΑ, εκτός Ηλείας, ενώ χθες, σύμφωνα με πηγές του δήμου, συζητήθηκαν στο γραφείο του δημάρχου Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου, διάφορες εναλλακτικές προτάσεις για την άμεση συγκομιδή των σκουπιδιών από το κέντρο της πόλης.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σήμερα δεν αποκλείεται οι αρμόδιοι υπουργοί να υπογράψουν την πολυπόθητη απόφαση, ωστόσο, μετά από αυτό, χρειάζονται περαιτέρω διαδικασίες για την οριστικοποίηση της μεταφοράς και απόθεσης των απορριμμάτων σε άλλο ΧΑΔΑ.

«Δεν έχει ανακληθεί η άδεια…»

Σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο αντιδήμαρχος Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, επεσήμανε πως ο δήμος έχει δικαίωμα να εναποθέτει τα σκουπίδια του στη θέση «Λίμνες», με δεδομένο πως η νόμιμη άδεια που έχει λάβει για την εναπόθεση των σκουπιδιών στο σημείο, δεν έχει ανακληθεί από το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ενώ βρίσκεται σε ισχύ και η παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, στην οποία ο δήμος βρίσκεται μέχρι το τέλος του έτους.
Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως η δημοτική αρχή θα μπορούσε να ρίχνει τα σκουπίδια της στις «Λίμνες», αφού πλέον έχει ξεκαθαρισθεί το ζήτημα της εγκατάστασης του δεματοποιητή, ο οποίος δεν θα τοποθετηθεί στο σημείο, ενώ επεσήμανε πως καμία απόφαση δεν έχει φτάσει μέχρι σήμερα στα χέρια του δήμου, η οποία να του ζητά να σταματήσει την απόθεση των απορριμμάτων στις «Λίμνες».

Είπαν «όχι» και στην εναπόθεση

Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις των κατοίκων, των Μακρισίων και της Αλφειούσας, που διαμαρτύρονται όλο αυτό το διάστημα, δεν αφορά μόνο το σύστημα δεματοποίησης που προτίθετο ο δήμος να εγκαταστήσει στο σημείο, αλλά και γενικά την προσβολή του περιβάλλοντος από την απόθεση των σκουπιδιών σε μία περιοχή δίπλα στην οποία βρίσκεται ο ποταμός Αλφειός.
Επίσης, οι κάτοικοι των Μακρισίων και της Αλφειούσας είχαν δώσει αρνητική απάντηση, ύστερα από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα, στο δήμαρχο του Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο και στην πρότασή του να κάνει μόνο την εναπόθεση των σκουπιδιών στις «Λίμνες» μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.
Πηγή: patrisnews.com
 

Το βήμα του Αιρετού

Φυγή και μετανάστευση Αυτοδιοικητικών
O καταστροφικός “Κλεισθένης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το επόμενο κύμα αποκέντρωσης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
«Σώματα που δεν ξέρουν πια πώς ν’ αγαπήσουν» (Με αφορμή τη σεξιστική επίθεση που δέχθηκε η Ρένα Δούρου)
Η πολιτική της Κυβέρνησης θα φέρει συναλλαγή και παραλυτική ισορροπία στους Δήμους

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss