e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

14/11/2013
Άλλη μια δράση που ενισχύει την αλυσίδα των ενεργειών του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την προώθηση της τοπικής κοινωνίας της γνώσης, είναι η λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης. Σκοπός είναι να αποτελέσει μέσο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης για όλους τους ενήλικες πολίτες.
Ειδικότερα, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ενήλικα ανεξαρτήτου επιπέδου μόρφωσης, φύλου ή εθνικότητας, και τα τμήματά του θα αναπτυχθούν και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.

Ήδη, τα στελέχη του Γραφείου Παιδείας του δήμου έχουν αρχίσει την προετοιμασία της επικείμενης λειτουργίας του Κέντρου, συγκεντρώνοντας αιτήσεις συμμετοχής πολιτών. Να σημειωθεί ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, ενώ τα τμήματα θα καταρτιστούν ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων.

Η λειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης εντάσσεται στο πλαίσιο στο Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο, με φορείς υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Το μήνυμα που εμπεριέχει η σοφή ρήση του Σωκράτη “Γηράσκω αεί διδασκόμενος” αποτελεί και την ουσία της απόφασής μας να εντάξουμε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στις υπάρχουσες δημοτικές δομές που προάγουν τη διαρκή, ανοικτή, οργανωμένη και ευέλικτη επιμόρφωση όλων των συμπολιτών μας, την κοινωνικοποίηση και την ενεργοποίησή τους προς την κατεύθυνση ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της επιπέδου ζωής στον τόπο μας», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά, και προσθέτουν: «Όπως το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια, έτσι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, είναι μεγάλα διαπολιτισμικά σχολεία που προσαρμόζονται στα νέα κοινωνικά δεδομένα. Καλούμε τους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία διεύρυνσης των ενδιαφερόντων τους και να δηλώσουν συμμετοχή».
 
Ευρεία θεματολογία

Οι εκπαιδευτικές δράσεις που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα είναι εθνικής και τοπικής εμβέλειας, όπως η σχετική οδηγία προβλέπει.

Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας εκφράζουν τις εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές σε θέματα δια βίου μάθησης ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία:
·   Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
·   Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
·   Νέες Τεχνολογίες
·   Γλώσσα και Επικοινωνία
·   Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
·   Πολιτισμός και Τέχνη
·   Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Τα Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας προτείνονται από το δήμο με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών.
           
Αιτήσεις συμμετοχής

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης θα λειτουργεί σε δύο εκπαιδευτικές περιόδους: χειμερινή (Οκτώβριος – Ιανουάριος) και εαρινή (Φεβρουάριος – Μάιος).

Τα θεματικά προγράμματα είναι διάρκειας 25 και 50 ωρών, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έως και δύο τμήματα για ένα εκπαιδευτικό έτος, πρωινές ή απογευματινές ώρες, ενώ αν θελήσουν να συνεχίσουν και δεύτερη χρονιά θα χρειαστεί να υποβάλουν νέα αίτηση.
Οι μόνες υποχρεώσεις τους είναι να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στο Γραφείο Παιδείας (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος) ή μέσω της ιστοσελίδας του δήμου (www.sykies.gr), και να μην κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες (π.χ. 5 ώρες για πρόγραμμα 25 ωρών) γιατί θα κινδυνεύσουν με διαγραφή.
Όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τα στελέχη του δήμου.
           
Πληροφορίες-Εγγραφές
* Γραφείο Παιδείας-Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Νεάπολης-Συκεών
(τηλέφωνο: 2310 671100 (εσωτ. 159), email: [email protected])
 
 

Το βήμα του Αιρετού

Νέες απαλλαγές από δημοτικά τέλη για χατήρι μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών
Ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων. Χωρίς αστερίσκους και άνω τελείες!
Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss