e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Με ειδικό ερωτηματολόγιο θα ανιχνεύουν τις τοπικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Δήμο Κορίνθου

5/11/2013
Ο δήμος  Κορινθίων  πρωτοπόρος στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, συνεχίζει και αυτή την εκπαιδευτική περίοδο δυναμικά τη λειτουργία τμημάτων για ενήλικες πολίτες.
      
Ήδη λειτουργούν αρκετά τμήματα που τα παρακολουθούν πλήθος εκπαιδευομένων, περίπου διακοσίων ατόμων. Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που υλοποιούνται μέχρι στιγμής είναι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Αγγλικά, Γαλλικά, Τοπική Ιστορία, Δημιουργία  ιστοσελίδας, Περιβάλλον και καθημερινή  ζωή,  Οικολογικές  λύσεις  για  το  σπίτι .

Η  ανταπόκριση  και  η  συμμετοχή των  πολιτών είναι  ιδιαίτερα  μεγάλη  και  καταβάλλεται  προσπάθεια  να  ικανοποιείται μεγάλος  αριθμός  αιτήσεων  δημιουργώντας  συνεχώς  νέα  τμήματα. Η πρόσκληση των ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους στο παραπάνω Πρόγραμμα  γίνεται βάσει του αριθμού πρωτοκόλλου που έχουν πάρει.

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης επιθυμεί μέσω ερωτηματολογίου να κάνει Ανίχνευση Τοπικών Εκπαιδευτικών Αναγκών. Οι πολίτες του Δήμου Κορινθίων  που επιθυμούν να προτείνουν στο Υπουργείο την υλοποίηση και άλλων προγραμμάτων στο Δήμο Κορινθίων,  μπορούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο ηλεκτρονικά  (μέσω internet)  μέχρι 11 Νοεμβρίου 2013.
 
 Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται εύκολα και χρειάζεται ελάχιστο χρόνο.
 
-Τι θέλετε να παρακολουθήσετε στα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης  του Δήμου Κορινθίων ;
 
-Οδηγίες για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου :
Μπαίνετε στην παρακάτω σελίδα
http://anixneusi-kdvm.inedivim.gr/default.aspx?page=home
  Δηλ. πατώντας ctrl+κλικ στη παραπάνω διεύθυνση, επιλέγετε το παρακάτω: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ «ΤΥΠΟΥ Α».
        
Διαβάζετε τις οδηγίες και προχωράτε με το βελάκι που υπάρχει στο τέλος του κειμένου. Στην επόμενη σελίδα «ΠΡΟΣΟΧΗ» επιλέγουμε  «Δήμο Κορινθίων»  και συνεχίζουμε να συμπληρώνουμε το ερωτηματολόγιο που είναι ιδιαίτερα απλό. 'Όταν φτάσετε στον πίνακα που έχει στην πάνω μεριά «ΕΝΟΤΗΤΑ Ε'» : «ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ», εκεί μπορείτε να προτείνετε τι άλλα προγράμματα σας ενδιαφέρουν να παρακολουθήσετε.

Ενδεικτικά έχετε την δυνατότητα να προτείνετε στο Δήμο Κορινθίων  Προγράμματα όπως: Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική, Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Ζωγραφική, Κόσμημα, Αγιογραφία, Κοπτική-Ραπτική, Εκμάθηση Παραδοσιακών Χορών, Εκμάθηση Παραδοσιακών Οργάνων, Μελισσοκομία, Χτίσιμο Πέτρας, Ψηφιδωτό, Κατασκευή παραδοσιακών στολών, Κατασκευή Παραδοσιακών Οργάνων,  και ότι άλλο επιθυμείτε. Συνεχίζετε, ολοκληρώνετε το ερωτηματολόγιο και το υποβάλλετε πατώντας το κουμπί «ΥΠΟΒΟΛΗ».
 
Το παραπάνω ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται γενικά από όλους τους Πολίτες-Δημότες. Γι αυτό τον λόγο η βοήθειά τους είναι απαραίτητη γα να δημιουργηθούν και άλλα Προγράμματα  στο Δήμο Κορινθίων τέτοια, που να ενδιαφέρουν τους πολίτες και να καλύπτουν τις Προσωπικές, Κοινωνικές και Επαγγελματικές τους ανάγκες.  
 
Επίσης, οι εκπρόσωποι Συλλογικών Φορέων  και Κοινωνικών Εταίρων του Δήμου, μπορούν   να συμπληρώσουν εθελοντικά, το :
 
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ «ΤΥΠΟΥ B».
 
Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς που επιθυμούν να υλοποιήσουν κάποιο Πρόγραμμα για τα μέλη τους, τους δίνεται η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το Δήμο  Κορινθίων  για περισσότερες πληροφορίες.
 
Τέλος, αν οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μπορεί, είτε να επικοινωνήσει στο τηλ. 27413-61016 είτε να το συμπληρώσει  ερχόμενος στο Κέντρο  Δια  Βίου Μάθησης  του Δήμου,  καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως 14:00.
 
 

Το βήμα του Αιρετού

Νέες απαλλαγές από δημοτικά τέλη για χατήρι μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών
Ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων. Χωρίς αστερίσκους και άνω τελείες!
Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss