e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Στην πατρίδα  του Τσικλητήρα το Δήμο Πύλου-Νέστορος Σουηδοί κινηματογραφιστές

1/11/2013
Η αποστολή των Σουηδών κινηματογραφιστών και εκπροσώπων του φορέα προώθησης του αθλητισμού της Σουηδίας επισκέφτηκαν και παρέμειναν στην Πύλο για τρεις ημέρες προκειμένου να γνωρίσουν την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής Κωστής Τσικλητήρας.
 
Ο παραγωγός και κινηματογραφιστής Jens Lind, ο οποίος έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τα ντοκιμαντέρ του, συγκέντρωσε το απαραίτητο υλικό για να συνθέσει το νέο του δημιούργημα αφιερωμένο στον Κωστή Τσικλητήρα και το μεγαλείο του ελληνικού αθλητισμού.
 
Στην αποστολή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σουηδικού Φορέα για την Προώθηση του Αθλητισμού (SCIF) κ. Ulf Longuist, o κ. Bo Tovland ταμίας του ίδιου φορέα και Πρόεδρος Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Χόκεϊ, ο κ. Christer Lignell μέλος του συμβουλίου του SCIF, η κα Kerstin Bodin γραμματέας του SCIF, ο ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου “Guidance to the Sunshine Olympics” Ake Jonsson, ο Bo Pettersson και η κα Gunilla Lyden.
 
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης συνάντησε τη σουηδική αποστολή προκειμένου να τους υποδεχτεί και επίσημα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος αλλά και να τους γνωρίσει προσωπικά. Αρχικά ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στον ιστορικό Δήμο μας, πατρίδα του χρυσού ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα ενημερώνοντάς τους για τη μακρόχρονη και αδιάλειπτη ιστορική παρουσία του Δήμου Πύλου-Νέστορος στο πέρασμα των αιώνων, τα σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, τις μοναδικές παραλίες και τις ανακηρυγμένες φυσικού κάλους περιοχές του Δήμου, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα αλλά κυρίως τους φιλικούς και φιλόξενους κατοίκους.
 
Ο Πρόεδρος του SCIF εκπροσωπώντας τα μέλη της αποστολής προσέφερε στο Δήμαρχο αναμνηστικά δώρα αναφερόμενα στην Ολυμπιάδα του 2012 και τον άθλο του Κωστή Τσικλητήρα. Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις ανάμεσα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και την Στοκχόλμη αλλά και η στενή ελληνοσουηδική φιλία. Οι καλεσμένοι του Δήμου δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την Πύλο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς αρκετοί από αυτούς την επισκέπτονταν για πρώτη φορά και δεν έκρυψαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν σύντομα.
 
Ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, καθώς ο Jens Lind, κατέληξε στην επιλογή του Κωστή Τσικλητήρα ανάμεσα από πέντε ακόμα σπουδαίους ολυμπιονίκες παγκοσμίου φήμης. Ο κ. Lind είναι αυτός που ετοίμασε και το ειδικό αφιέρωμα στον Πύλιο ολυμπιονίκη και το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Στοκχόλμη, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από την Ολυμπιάδα του 1912.
 
Φυσικά, η επίσκεψη αυτή οφείλεται και στη συμβολή του Προέδρου της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Θανάση Ψαρούλη, ο  οποίος εργάζεται για την προβολή της Μεσσηνίας στη Σουηδία και συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση και ανάδειξη του νομού στις σκανδιναβικές χώρες. Ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει και να εξάρει το έργο του.
 
 
 
 

Το βήμα του Αιρετού

Στα όπλα, οι υποψήφιοι Αυτοδιοικητικοί!
Η θεσμική αποσύνθεση των πόλεων στο βωμό μικροπολιτικών τυχοδιωκτισμών
O καταστροφικός “Κλεισθένης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το επόμενο κύμα αποκέντρωσης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
Η απλή αναλογική μέσα από απλή πληροφορική!

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss