e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ

29/9/2016
Δεν υπάρχει ούτε ένα πράγμα που να υποσχεθήκαμε και να μην το υλοποιούμε


Αφού ευχηθώ στο Airetos.gr καλή επιτυχία και πολύ μέλλον στο έργο του, να σημειώσω ότι τα ΜΜΕ της Αυτοδιοίκησης επιτελούν ιερή αποστολή, σε μια εποχή όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση βάλλεται πανταχόθεν, ως ο δημοκρατικός κοινωνικός θεσμός, ο εγγύτερος προς τον πολίτη, που πολλές φορές χαλάει τη σούπα στην Κεντρική Εξουσία και στα ειδικά συμφέροντα με τα οποία αρέσκεται συχνά να συνομιλεί.

Τα ΜΜΕ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν όαση ενημέρωσης και βασικό εργαλείο ανάδειξης του σημαντικού ρόλου που έχουν οι δήμοι στην κοινωνική συνοχή και στην εθνική ανάπτυξη.

Σ’ αυτό ακριβώς το δίπολο κινείται και ο Δήμος Ηλιούπολης με πολυσχιδείς δράσεις σε όλους τους τομείς την κοινωνικής και οικονομικής ζωής της πόλης, με μια παράλληλη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να αναφέρουμε το τεράστιο οικονομικό κατόρθωμα που καταφέραμε, παραλαμβάνοντας ένα χρέος 14εκ.€ σε τέσσερα μόλις χρόνια και μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον δυσμενέστατο όπου ο κρατικές επιχορηγήσεις μειώθηκαν κατά 53%, να ισοσκελίσουμε έσοδα και έξοδα και να αποπληρώνουμε εμπρόθεσμα οποιαδήποτε οφειλή. Θα μπορούσαμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι αν το ελληνικό κράτος είχε ακολουθήσει την δική μας οικονομική διαχείριση, τώρα δεν θα χρωστούσε σήμερα, ούτε ευρώ.

Σημαντικό όμως στοιχείο, είναι ότι το πλεόνασμα που δημιουργήσαμε το αποδώσαμε αμέσως στην τοπική κοινωνία, απλώνοντας ένα ευρύτατο δίκτυο προστασίας και αλληλεγγύης για να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή.

Στηρίζουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε κάθε τομέα και δραστηριότητα. Από τις απαλλαγές στα δημοτικά τέλη, μέχρι τις κοινωνικές δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Φαρμακείου, Ιατρείου κλπ ενώ πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία σε ελάχιστο χρόνο από φέτος που το αναλάβαμε, καταφέραμε να μοιράσουμε σε όλους τους δικαιούχους το κοινωνικό επίδομα.

Και παράλληλα με αυτόν τον άθλο κοινωνικής αλληλεγγύης καταφέραμε να μην αφήσουμε κανένα έλλειμμα στον σχεδιασμό των υποδομών.

Να ξεκινήσουμε από τα αντιπλημμυρικά έργα. Με μια σειρά αγωγών ομβρίων με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, θωρακίζουμε την πόλη έτσι ώστε καμία ανθρώπινη ζωή και καμία περιουσία να μην κινδυνεύσει.

Αναπτύσσουμε ένα τεράστιο καθολικό πρόγραμμα αποκατάστασης όλων των φθορών, αλλά και εκσυγχρονισμού των σχολείων και δημιουργίας νέων Παιδικών Σταθμών έτσι ώστε στο τέλος του 2017 όλα τα παιδιά μας να φιλοξενούνται σε ένα άψογο περιβάλλον.

Εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων το οποίο εντός ολίγου ολοκληρώνεται και θα έχουμε μια πόλη όπου ο καθένας θα μπορεί να αθληθεί στις κατάλληλες υποδομές.

Διαμορφώνουμε συνεχώς μια πόλη φιλική και ασφαλή, με πιστοποιημένες παιδικές χαρές, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας κυκλικά στους χώρους συνάθροισης των παιδιών, και με πρόγραμμα αποκατάστασης και απελευθέρωσης όλων των πεζοδρομίων. Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο να λέμε ότι σε λίγο στην πόλη θα έχουμε Μετρό και στην Αγία Μαρίνα, πεζογέφυρες και υπόγεια σήραγγα Δυτικής Περιφερειακής μέχρι την Βουλιαγμένη έτσι ώστε να απελευθερωθούν δρόμοι και να δημιουργηθούν πεζόδρομοι και ποδηλατοδρόμοι.

Και βέβαια βελτιώνουμε συνεχώς το πιο σύγχρονο δημοτικό σύστημα καθαριότητας και ανακύκλωσης στην Ελλάδα με δική μας κομποστοποίηση, υπόγειους κάδους, όλα τα ρεύματα γυαλί, χαρτί κλπ, βιολογικό καθαρισμό και τώρα και σύστημα ανακύκλωσης οργανικών.

Ο Δήμος μας δεν απουσιάζει ούτε από τις εναλλακτικές προτάσεις πολιτισμού ούτε από καμία άλλη δραστηριότητα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του. Δεν θα μπορούσα όμως σε μερικές γραμμές να αποτυπώσω τα πάντα όπως π.χ. την μοναδική Κινητή βιβλιοθήκη ή τo Media Lab και το Δημοτικό web radio που εγκαταστήσαμε.

Έτσι, ολοκληρώνοντας τον επιγραμματικό απολογισμό μας θα σταθώ στο μεγάλο όραμα της Έξυπνης Πόλης που εμπεδώνουμε σιγά – σιγά.

Από τη ψηφιοποίηση όλων των εγγράφων του Δήμου και την πλήρη προσβασιμότητα στον πολίτη, τον έξυπνο φωτισμό, τις έξυπνες στάσεις, τις ηλεκτρονικές αντλίες καυσίμων, μέχρι το βραβευμένο καινοτόμο τοπικό Social Media (MEV) που αναπτύσσουμε με μεγάλη επιτυχία, όλα αυτά αποτελούν πραγματικά βήματα προς την ολοκλήρωση μιας σύγχρονης πόλης που καθημερινά θα έχει την δυνατότητα να επεξεργάζεται τα δεδομένα της και να αντιδρά άμεσα διαμορφώνοντας καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής για τους πολίτες.

Ο απολογισμός μας σίγουρα είναι πολύ πλούσιος και ένα τρανό παράδειγμα του τι μπορεί να προσφέρει η Αυτοδιοίκηση και ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της.

Κορωνίδα όμως του απολογισμού μας θα έβαζα την ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Νομίζω ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι υλοποιούμε με συνέπεια το πρόγραμμα που καταθέσαμε και ενέκρινε ο λαός της Ηλιούπολης. Δεν υπάρχει ούτε ένα πράγμα που να υποσχεθήκαμε και να μην το υλοποιούμε. Και αυτή είναι η μεγάλη μας απολογιστική επιτυχία σε μια εποχή όπου το πολιτικό σύστημα χρειάζεται τέτοια παραδείγματα, για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του στην κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ

Βασίλης Βαλασόπουλος
 

Το βήμα του Αιρετού

Η θεσμική αποσύνθεση των πόλεων στο βωμό μικροπολιτικών τυχοδιωκτισμών
Ο νέος υποψήφιος και οι «αυλικοί» του

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss