Κυρ, 21 Απρ 2019
Αρχική  > Δαίμων...

Αυτοκαμαρώνονται για τις επιτυχίες τους στην...Αυτοδιοίκηση

27/3/2018
Βίντεο σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Πρωθυπουργός της Χώρας, ως συνέχεια στη σειρά υπό την ενιαία θεματική “Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”.

Το βίντεο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού (www.primeminister.gr) και στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media.


Σε αυτό παρέχεται θεσμική αντικειμενική ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Προς τούτο, επιπλέον του Υπουργού Εσωτερικών, εμφανίζονται να ομιλούν, βεβαιώνοντας την κυβερνητική προσφορά στον αυτοδιοικητικό χώρο,μόνον τρία πρόσωπα, τα οποία - προφανώς εκ συμπτώσεως τυχαίας επιλογής -και τα τρία συνδέονται με το ΣΥΡΙΖΑ

- Η κα Γιώτα Πούλου, Δήμαρχος Λεβαδέων. Η κα Πούλου ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, μη εκλεγείσα, το 2012.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2014, στα αποτελέσματα στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, αναγράφεται με εικονίδιο “ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ”.

- 2ος Ο κ. Χρήστος Κανλής, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ν. Ιωνίας.
Πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον πληροφορούσε το από 5/5/2014 Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας , όπου αναφερόταν: “Ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας (…) αποφάσισε να στηρίξει την δημοτική παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηρακλή Γκότση, με τις υποψηφιότητες των παρακάτω μελών του ως υποψήφιους/ες δημοτικούς συμβούλους: (…) Κανλής Χρήστος (…).”

- 3ος Ο κ. Γεώργιος Φλωράτος, διορισμένος, με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε θέση δημοσιογράφου στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπροσθέτως, στο 00:58 του βίντεο παρουσιάζεται επισήμως το έμβλημα των Προγραμμάτων Φιλόδημος Ι & Φιλόδημος ΙΙ, όπου –προφανώς εκ παρόμοιας συμπτώσεως τυχαίας επιλογής–στην κεντρική εικόνα κυρίαρχο χρώμα είναι το κόκκινο.Ειδικότερα: 

- Κεντρική εικόνα είναι μια πόλη (σειρά κτιρίων) βαμμένη απ’ άκρη σ’ άκρη κόκκινη.
- Πάνω από την κόκκινη πόλη δεσπόζει ένας τεράστιος κόκκινος ήλιος.
- Ο κόκκινος ήλιος περικλείει τη λέξη “ΦιλόΔημος”, εκ της οποίας το “Φιλό” είναι γραμμένο επίσης με κόκκινο (ο “Δήμος” ξέφυγε, με χρώμα που στο βίντεο θυμίζει μαύρο, ελπίζουμε όχι συμβολικώς).

Κάτω πάντως από την πόλη που βάφτηκε κόκκινη υπό τον κόκκινο ήλιο, υπάρχουν και δύο λωρίδες σε μπλε και χακί, το δε Εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας διατηρήθηκε στην επίσημη κυανή μορφή του.

Σημειώνεται ότι – προφανώς από 3η σύμπτωση - το βίντεο δημοσιεύθηκε λίγο πριν δοθεί στη δημοσιότητα το ν/σ για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος (που έχει εξαγγελθεί για το τέλος του μήνα).

Το νέο εκλογικό σύστημα – όπως τουλάχιστον είχε διαφανεί στις επίσημες Αποφάσεις των θεσμικών οργάνων εκπροσώπησης της Αυτοδιοίκησης μέχρι σήμερα – αναμένεται να εγείρει διαφωνίες και έντονες αντιδράσεις.
Αντιδράσεις που μόνο τη λιακάδα και το γαλήνιο ποταμάκι του πρωθυπουργικού βίντεο δεν προβλέπεται να θυμίσουν σε λίγες ημέρες.