e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Ανδρέας Κονδύλης,Δήμαρχος Αλίμου

20/9/2016
Εκλέχθηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 2003 σε ηλικία 24 χρονών. Σ΄ αυτή την ηλικία ψάχνεσαι, αμφισβητείς, ονειρεύεσαι, ενώ ταυτόχρονα νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα και θες με τον τρόπο σου να τα αλλάξεις όλα, για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο. Δεν είχα σκεφτεί τότε ότι θα ρθει μια μέρα που θα διεκδικήσω το αξίωμα του δημάρχου.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, άσκησα τη δικηγορία, αλλά δεν απομακρύνθηκα ποτέ από το χώρο των δημοτικών πραγμάτων. Αντίθετα, μέσα στα χρόνια που περνούσαν αποκτούσα πολύτιμη γνώση και εμπειρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα συνειδητοποιούσα την ύπαρξη μιας στείρας και οπισθοδρομικής νοοτροπίας που στεκόταν τροχοπέδη στο να λύνονται τα προβλήματα του Δήμου με ευέλικτες και γρήγορες κινήσεις.

Έτσι δημιουργήθηκε μια συγκεκριμένη φιλοδοξία που με οδήγησε εδώ που είμαι σήμερα, σε μια θέση εξουσίας με βαριά ευθύνη, αλλά και ευρύ πεδίο δράσης για τη βελτίωση της πόλης μας.
Ο πρώτος στόχος ήταν το «νοικοκύρεμα» του Δήμου. Να μπει μια τάξη και έξω και μέσα. Ρίξαμε το βάρος στην καθαριότητα. Εντατικοί οδοκαθαρισμοί, έλεγχος αυστηρός στα δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων, απομάκρυνση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων, κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού και ενδυμάτων, κλαδέματα, βαψίματα, πρώτες προσπάθειες για οικιακή κομποστοποίηση… Τολμώ να πω τα καταφέραμε, αν κρίνω από τα επαινετικά σχόλια δημοτών και επισκεπτών του Αλίμου.

Αποπληρώσαμε επίσης, μέχρι στιγμής, παλαιά χρέη άνω των 3.000.000 €, κλείσαμε την «τρύπα» του παραλιακού κρηπιδώματος που έχασκε για χρόνια, ανακαινίσαμε το κολυμβητήριο, αναβαθμίσαμε όλες τις Παιδικές Χαρές, στήσαμε 8 υπαίθρια γυμναστήρια, κάναμε πάρκα για σκύλους και βέβαια ανοίξαμε τρεις νέους Παιδικούς Σταθμούς.

Για να παρακάμψουμε γραφειοκρατία και καθυστερήσεις, εγκαινιάσαμε τη γραμμή του δημότη, το 15517, και υιοθετήσαμε το πρόγραμμα Novoville, μια ευέλικτη και αποτελεσματική ηλεκτρονική εφαρμογή για smartphone, με την οποία ο Δήμος ενημερώνεται αμέσως για οποιοδήποτε πρόβλημα, αρκεί ο δημότης να στείλει από το κινητό του την αναφορά του με ένα «κλικ».

Οργανώσαμε επίσης, για πρώτη φορά στον Άλιμο, μεγάλες γιορτές για τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες. Και βέβαια παρά τις πολλές δυσκολίες, καταφέραμε από τις αρχές Ιουλίου να έχουν επιτέλους οι Αλιμιώτες δημοτικό θερινό cinema στην παραλία, με δωρεάν παιδικές ταινίες κάθε απόγευμα κι ένα φθηνό εισιτήριο των 3 € για τις υπόλοιπες ταινίες το βράδυ.

Ταυτόχρονα εργαζόμαστε εντατικά για τα μεγάλα «στοιχήματα» της περιοχής μας, την επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και τον Άγιο Κοσμά και την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου, ώστε να προκύψει ανάπτυξη υγιής, ισόρροπη, βιώσιμη, με σεβασμό στο περιβάλλον και ανταποδοτικότητα για την τοπική κοινωνία.

Όλοι μας, αιρετοί και εργαζόμενοι, προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο «πολιτισμός της καθημερινότητας». Και αισιοδοξώ ότι με το ρυθμό και το ζήλο που εργαζόμαστε κάτι θα καταφέρουμε.
 

Το βήμα του Αιρετού

Η θεσμική αποσύνθεση των πόλεων στο βωμό μικροπολιτικών τυχοδιωκτισμών
Ο νέος υποψήφιος και οι «αυλικοί» του

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss