Σαβ, 20 Απρ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

846.000 από την Περιφ Βορείου Αιγαίου για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία σε Χίο,Λέσβο,Λήμνο και Σάμο

6/12/2016
Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» 4 Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, συνολικού προϋπολογισμού 846.000 ευρώ. Πρόκειται για τις εξής δομές:

• Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χίου, με συνολικό προϋπολογισμό 243.000 ευρώ.
• Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λήμνου, με συνολικό προϋπολογισμό 243.000 ευρώ.
• Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λέσβου, με συνολικό προϋπολογισμό 243.000 ευρώ.
• Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σάμου, με συνολικό προϋπολογισμό 117.000 ευρώ.

Στόχος των δομών είναι να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με τη δωρεάν παροχή αγαθών, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Χθες η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κα. Καλλιόπη Πρωτογεράκη Γόμου και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κα. Αγγελική Σαραντινού επισκέφθηκε το κέντρο υποστήριξης παιδιών του Εθελοντικού Σωματείου «Help- Βοήθεια για το παιδί και τον έφηβο» στη Μυτιλήνη. Η Περιφερειάρχης συνομίλησε με τον ιδρυτή του Σωματείου κ. Παναγιώτη Τσουκαρέλλη, με εθελοντές και μοιράστηκε με τα παιδιά τις σκέψεις και τις αγωνίες τους. Αμέσως μετά η κα. Καλογήρου δήλωσε:

«Πράξεις και πρωτοβουλίες σαν αυτή μπορούν και πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους. Κάθε πρωτοβουλία που προτάσσει την αξία της αλληλεγγύης κερδίζει μια ιδιαίτερη θέση στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και στις καρδιές των ανθρώπων. Θερμά συγχαρητήρια για το έργο του Σωματείου που έρχεται να καλύψει πραγματικές ανάγκες».