Πεμ, 18 Απρ 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

370.000 ευρώ από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για τη διαμόρφωση του οικοπέδου Πασά

5/7/2018
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου που έγινε την Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, εγκρίθηκε η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σχετικά με το έργο της διαμόρφωσης του οικοπέδου Πασά σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης και πρασίνου, προϋπολογισμού 370.000 €, ποσό που ήδη έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2018. Η μελέτη συντάχθηκε ύστερα από οδηγία της Δημοτικής Αρχής η οποία είχε εξαγγείλει την πραγματοποίηση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να συμβάλει στην κυκλοφοριακή βελτίωση της περιοχής του Ταύρου, αφού περιλαμβάνει κατασκευή χώρου στάθμευσης και πρασίνου εντός του δημοτικού οικοπέδου που βρίσκεται επί των οδών Θεσσαλονίκης, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Μαραθώνος (Ο.Τ.37), επιφάνειας 1.266.70 μ2.


Με την πραγματοποίηση του έργου, η χρηματοδότηση του οποίου γίνεται από πόρους του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, θα δημιουργηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή του Ταύρου οργανωμένες θέσεις στάθμευσης με στόχο την κυκλοφοριακή βελτίωση της περιοχής, με προτεραιότητα την ασφαλή πρόσβαση των πεζών και ΑΜΕΑ στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Ελ. Βενιζέλος-Ταύρος». Στις εργασίες περιλαμβάνονται επίσης η διαμόρφωση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος των οδών Χρ. Σμύρνης (από Μαραθώνος έως Θεσσαλονίκης) και Θεσσαλονίκης (από Χρ. Σμύρνης έως Αναξαγόρα).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά:
«Υλοποιούμε άλλη μία σημαντική παρέμβαση του Δήμου μας, την οποία είχαμε εξαγγείλει, με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ταύρου και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Η υλοποίηση του έργου της διαμόρφωσης του οικοπέδου Πασά σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης και πρασίνου με χρήματα από πόρους του Δήμου θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά θέματα στην περιοχή. Ένα έργο το οποίο αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε διαθέτοντας 370.000 € λόγω της ορθής οικονομικής μας διαχείρισης και της εξοικονόμησης πόρων. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών μας.»